Gastenboek

Het zingen en luisteren naar elkaar met fijne muziek is een erg waardevolle activiteit .Mijn bewoners reageren steeds erg enthousiast als we samen zingen. Ik kan dit niet genoeg benadrukken... GA ERMEE DOOR, ZOEK MENSEN OM JE HEEN DIE JE KUNNEN HELPEN DIT OP POTEN TE ZETTEN...!!!! Het is zo waardevol, voor mensen met dementie, voor alle ouderen..! Ik zie dit zelf iedere week weer, dinsdagmiddag is onze muziekmiddag en dat weten onze bewoners feilloos. Je ziet de mensen genieten, zingen veel liedjes gewoon helemaal mee... Ze ontspannen, stralen, en zijn helemaal blij... 

Annelies Knibbeler  ( Team Welzijn Hulst )

Muziek is een prachtig middel om contact te maken met mensen met dementie in alle stadia van de ziekte. Muziek kan ook herinneringen oproepen en je meenemen naar allerlei gebeurtenissen en voorvallen. Daarom vinden wij het een goed idee om muziek toe te voegen aan het reminiscentieproject feest van herkenning! 

Odensehuis Zeeland (Vlissingen)

Ik ben zeker voorstander om de cliënten ook op zintuiglijk niveau iets aan te bieden. Muziek spreekt de mensen heel erg aan. Kleinschalig kan dit veel reacties losmaken. Veel succes met het ontwikkelen en uitvoeren van deze koffer.

Veronique Altenburg, Curamus Team Welzijn Bijbelgroep (Hulst)

Afgelopen vrijdag 19 mei bezochten Ina  en Georgette de afd. De Korenbloem in De Lange Akkers in Koewacht om de bewoners mee te nemen in de wereld van muziek / zingen enz. Het was voor de 1e keer, dus best wel spannend. Bij aankomst zaten de deelnemers al gereed in de kring maar waren  allen nog een beetje aan het uitrusten van het middagmaal. Maar bij het zien vooral van de gitaar en de grote tas van Ina  en bovendien nog 2 vreemde mensen werden ze wakker en keken vol verwachting naar deze nieuwe gebeurtenis. Na een eerste kennismaking zaten ze  plots vol spanning te wachten op het komende gebeuren. En ja hoor na de eerste akkoorden was het meteen raak. Ze zongen allemaal, zo goed mogelijk, alle bekende liedjes mee. Ook bij de mensen die allerlei spraakproblemen hadden, zag je de lippen vormen om  tot een bepaalde uitspraak te komen. Ongelooflijk.  Maar één persoon ging voluit mee met het gebodene. Zij kende en zong alle liedjes , zonder boekje, voluit mee.  Al zodra ze een naam of een melodie hoorde begon ze al te zingen. Prachtig. Het was ook deze mevrouw die plots zeer boos werd toen de tijd voorbij was. Maar met de belofte dat we heel vlug weer terugkwamen, was het goed!